Wat doet een winterschilder?

Je hebt wellicht al ooit gehoord van de term ‘winterschilder’. Dit is een term die synoniem staat met goedkope schilder maar wat betekent dit voor de kwaliteit? En hoe zit het nou precies met schilderen in het winterseizoen? Bij een huis laten schilderen wil je de beste kwaliteit voor de laagste prijs, dat is op zich niet zo vreemd. Eigenlijk gaat het om de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Of een winterschilder net zo goed schilderwerk levert ontdek je op deze pagina.

Wat is een winterschilder?

Een winterschilder is een schilder die in het winterseizoen actief is. Rust deze schilder dan in de lente, zomer en herfst? Zeker niet maar in de winter is het lastig om buiten schilderwerk te verrichten vanwege neerslag en kou. Het is dus eigenlijk gewoon een huis schilder die in de korte dagen van het jaar binnen aan het werk gaat. Want een kwart van het jaar thuis zitten wachten op de lente is niet iets wat voordelig zou zijn voor de prijzen van schilderwerk. De tarieven vallen in de winter doorgaans lager uit omdat er wat minder vraag is en buiten werken niet kan. Wat kost een schilder in de winter? De kortingen kunnen oplopen tot wel dertig procent van het standaard tarief. Er zijn echter wel enkele aandachtspunten waar je rekening mee dient te houden.

Schilderen in de winter

De betere schilder zit doorgaans niet om werk verlegen. Toch is de winter traditioneel een rustig seizoen. Om inkomen te genereren is de term ‘winterschilder’ bedacht. Het is eigenlijk een seizoen met korting op de kosten van een schilder. Normaal gesproken zullen aannemers de woning van binnen en buiten aanpakken, in de winter gaat het alleen om schilderwerk binnen. Als je dus de gevel of schrootjes wilt laten schilderen dan moet je wachten tot het voorjaar. Maar als het gaat om de trap schilderen of andere werkzaamheden in huis dan kun je eigenlijk net zo goed de winterschilder inschakelen. Zijn er ook nadelen waar je rekening mee moet houden?

Levert de winterschilder goed schilderwerk?

Een erkend schildersbedrijf levert het hele jaar rond goede kwaliteit, het maakt echt niet uit of het sneeuwt of hagelt buiten. Het is wel zo dat je in de winter niet optimaal kunt ventileren, de radiatoren van de verwarming schilderen vereist ook een zekere planning. De kozijnen schilderen idem dito, je ruikt de verf langer wat niet iedereen even prettig vindt. Grote gezinnen met gezinsleden die vaak thuis zijn kiezen liever voor een schilders bedrijf die juist in een periode komt dat ze wat vaker buitenshuis vertoeven.

Schilder Bram is een binnen- en buitenschilder in Leiden die door heel Nederland werkzaam is. Met name op wat grotere afstanden is het niet praktisch om buiten werkzaamheden te plannen op natte en koude dagen. Voor schilderwerk binnen is dit wel een goede periode. Met een keuze uit de vele Schildersbedrijven in Nederland kan het lastig zijn om de juiste aannemer te vinden. Je kunt via de website geheel vrijblijvend een offerte voor schilderwerk aanvragen in drie eenvoudige stappen en voor alle vier seizoenen van het jaar!