Is een goedkope schilder betrouwbaar?

Een kapper thuis kan je kop kosten! Dit was vroeger een slogan om mensen te overtuigen dat een professionele kapper beter is dan een amateur met een schaar. Dat een erkend schildersbedrijf betere prestaties levert dan de klusser in huis mag duidelijk zijn maar kan een goedkope schilder ook goed zijn? Los van de kosten zijn er andere zaken om rekening mee te houden. Om een goed overzicht te krijgen van prijzen voor schilderwerk moet je dus naar het grote plaatje kijken. Op deze pagina leggen we uit waar je op moet letten en op welke wijze de prijs echt tot stand komt. Wat kost een schilder en is een goedkope schilder betrouwbaar? Je leest het op deze pagina!

Wat is een goedkope schilder?

Laten we eerst even kijken naar de term, wat is een goedkope schilder eigenlijk? Een aannemer die minder kosten rekent dan een andere aannemer, dat is niet zo moeilijk. Maar je kunt natuurlijk niet zomaar appels met peren vergelijken. Iedereen kan zich schilder noemen, als je namelijk een kwast en een emmer verf bij je hebt dan kun je aan de slag. Je weet dat er verschil is in kwaliteit, het wordt wat lastiger om precies te bepalen waar je op kunt besparen en hoe de kosten voor een schilder zichzelf zullen terugverdienen.

Goedkope schilder buiten

Naast kozijnen schilderen zijn er nog een groot aantal andere werkzaamheden die een buitenschilder kan uitvoeren. Denk aan gevelreiniging, restauratie van dakkapellen of schrootjes en andere werkzaamheden die niet altijd direct gekoppeld zijn aan een roller en verf. De betere schilder beheerst ook deze vaardigheden en zal duidelijk aangeven waar de grenzen liggen. Een klusjesman die alles aanpakt is geen schilders bedrijf, niemand is in staat om alles uit te voeren.

Goedkope schilder binnen

Het schilderwerk binnen vereist een heel andere aanpak dan buiten. Niet in de laatste plaats omdat er vaak bewoners zijn die zo min mogelijk hinder willen ondervinden van het huis laten schilderen. Dit betekent dat communicatie van belang is. Je moet elkaar dan wel begrijpen en dezelfde taal spreken. Niet alleen letterlijk de Nederlandse taal maar ook begrijpelijke taal zonder onnodig vakjargon en vage begrippen. Kies voor een huis schilder die je graag ziet komen in plaats van liever ziet gaan.

Is goedkoop altijd duurkoop?

Je gaat niet alleen schildersbedrijven in Nederland met elkaar vergelijken natuurlijk. Je kunt wel bij enkele aannemers een offerte voor schilderwerk aanvragen. Te goedkoop en je moet vraagtekens stellen bij de besparingen die gehanteerd worden, te duur en je gaat twijfelen over woekerwinst omdat het aanbod vakmensen nou eenmaal beperkt is. Goed schilderwerk betekent een redelijke vergoeding voor hoogwaardige kwaliteit.

Uitgave of investering?

Als je gelukt hebt dan zal een goedkope schilder netjes werk leveren. Maar het duurt soms jaren voordat je echt ziet of de prijs / kwaliteit verhouding in orde is. Een trap schilderen die na een jaar al slijtage vertoont is uiteraard niet de bedoeling. En dan is het nog maar de vraag of het bedrijf gehoor geeft en service verleent. Het gaat dus niet alleen om het geld dat je uitgeeft maar de kosten op termijn. Een goede zomer- of winterschilder zorgt voor een resultaat dat jaren langer meegaat dan een ‘goedkope’ schilder kan realiseren.

Vraag bij Schilder Bram vrijblijvend een offerte aan voor betaalbare schilderwerk door heel Nederland.