Wat doet een buitenschilder?

Een buitenschilder is een schilder die buiten schildert. Tot zover is het nog eenvoudig om uit te leggen. Maar welke werkzaamheden worden er buiten uitgevoerd, waarom en wat is het verschil tussen een goedkope schilder of een erkend schildersbedrijf? Niet alle vragen zijn eenvoudig te beantwoorden. Daarom leggen we op deze pagina uit wat een buitenschilder doet en waar je als huiseigenaar rekening mee moet houden.

Wat doet een buitenschilder?

Een buitenschilder verzorgt het schilderwerk aan de buitenzijde van een woning of ander type pand. Deze werkzaamheden vereisen een specifieke aanpak evenals het gebruik van de juiste materialen. Vanwege de specifieke uitdagingen die het werk met zich meebrengt kun je beter een huis laten schilderen door een ervaren schilder. Binnen zou je nog zelf aan de slag kunnen gaan om kosten te besparen, hoewel voor schilderwerk binnen ook zeker goede argumenten zijn om een professional in te schakelen. Over het algemeen zijn dit de delen aan de buitenzijde van de woning die geschilderd worden:

  • Voordeur
  • Achterdeur
  • Deurstijl
  • Raamkozijn
  • Uitbouw / aanbouw
  • Dakkapel

De meest voorkomende materialen die een buitenschilder behandelt zijn hout, steen, beton en kunststof. Wat kost een schilder? Dit hangt af van de werkzaamheden, het type woning en de bereikbaarheid. Informeer vrijblijvend naar de tarieven.

Waarom buiten schilderen?

De twee voornaamste redenen om een schilders bedrijf in te schakelen voor schilderwerk buiten is onderhoud aan de buitenzijde en de uitstraling van de woning. Door op tijd het schilderwerk te vernieuwen worden materialen als hout en stenen beter beschermd tegen neerslag, optrekkend vocht, kou en hitte. Daarmee is het een manier om de kwaliteit van de woning te verbeteren. Zo kan de kozijnen schilderen houtrot helpen te voorkomen. Tevens worden alle onderdelen aan de buitenschil gecontroleerd op mogelijke slijtage of schade. Daarnaast mag het esthetische voordeel uiteraard niet worden vergeten. Het pand ziet er weer schoon en fris uit. Dat is prettig voor de bewoner of gebruiker, het zal bij eventuele verkoop of verhuur een positieve invloed hebben op de prijs.

Wat kost de buitenschilder?

Er zijn veel schildersbedrijven in Nederland, dat is het goede nieuws. Dit maakt het wel lastig om aanbieders objectief te vergelijken. Goedkoop is vaak duurkoop, dit betekent gelukkig niet dat de betere schilder automatisch duur is. Schilder Bram in Leiden levert een optimale prijs/kwaliteit verhouding voor klanten door heel Nederland. Via de website kun je direct een offerte voor schilderwerk aanvragen. Zo heb je snel een overzicht van de kosten. Uiteraard worden de details en mogelijkheden toegelicht tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Besparen op de prijzen voor schilderwerk? Dit is met name binnen een optie door een beroep te doen op de winterschilder. In de winterperiode liggen de tarieven namelijk vaak lager. Voor buiten is dit echter niet zomaar een optie vanwege de weersomstandigheden. Bespaar nooit op kwaliteit. Je kunt uiteraard de huis schilder in de winter binnen laten werken en als het lente wordt de werkzaamheden buiten inplannen. Een trap schilderen kan het jaar rond. Informeer naast de kosten voor schilder ook naar de scherpe tarieven voor gevelreiniging, spuitwerk, glas plaatsen en restauratiewerkzaamheden. Schilder Bram levert totaaloplossingen door heel Nederland.