Huis laten schilderen of zelf doen?

Het is een dilemma voor veel huishoudens; ga je zelf schilderwerk uitvoeren in huis of kun je beter je huis laten schilderen? Je weet natuurlijk dat een erkend schildersbedrijf beter werk zal afleveren dan een doe-het-zelver maar het blijft een afweging van kosten en baten. Als de kloof tussen goed en beter relatief klein is en het verschil in kosten voor een schilder of zelf doen juist groot, dan is de keuze snel gemaakt. Maar hoe maak je de juiste afwegingen en wat kost een schilder eigenlijk? Om deze afweging wat eenvoudiger te maken heeft Schilder Bram een aantal praktische tips voor je, lees dus snel verder!

Huis laten schilderen?

Wat zijn eigenlijk de voordelen van een huis laten schilderen? In de eerste plaats hoeft je zelf geen tijd te investeren in schilderwerk binnen. Je bent dus niet vrije dagen kwijt terwijl je liever iets anders zou doen. Daarnaast zal een echte huis schilder gewoon beter werk afleveren. Eerst ben je even trots op het resultaat van jouw schilderkunsten maar later zie je snel de foutjes in het werk. En die zijn permanent, tenminste tot de volgende ronde. Een trap schilderen is minder eenvoudig dan je denkt. Alleen al de treden opschuren is van groot belang voor de hechting. Dan is er nog de keuze voor verf en er moeten nette streken met de kwast worden gemaakt. Dit geldt ook voor de kozijnen schilderen. Strak in de lak is echt een vak!

Met een groot aantal schildersbedrijven in Nederland wil je uiteraard weten waar je terecht kunt voor vakwerk. Op de website van Schilder Bram kun je niet alleen foto’s vinden van voorgaande projecten, je kunt ook eenvoudig prijzen voor schilderwerk aanvragen.

Offerte aanvragen

Ook de betere schilder laat je niet zomaar aan het werk gaan, je wilt wel eerst weten wat je ongeveer moet betalen. Op de website van Schilder Bram kun je eenvoudig een offerte voor schilderwerk aanvragen. Dan heb je snel een overzicht van de kosten. Als je vervolgens je eigen berekening ernaast legt vergeet dan niet dat een professioneel schilders bedrijf altijd zal werken met hoogwaardige materialen. Een liter hoogwaardige verf kost aanzienlijk meer, dit betekent wel dat de verf direct goed dekt en lang meegaat. Dat zijn eigenschappen die je in een optelsom niet zomaar terug kunt zien. Een goedkope schilder kan de ‘korte route’ nemen om goedkoop op de eindstreep uit te komen. Dit betekent doorgaans ook dat je sneller weer opnieuw moet beginnen waarmee je onder de streep alsnog duur uit bent.

Laat schilderen in de winter

In de herfst en winter kan er buiten minder werk worden verricht, de werkzaamheden als buitenschilder komen dan stil te liggen. Dan kun je voor een huis laten schilderen aan de binnenzijde een scherp tarief overeenkomen. De winterschilder is traditioneel goedkoper dan in warmere seizoenen. Voor de volledigheid geven we aan dat ventilatie lastig kan zijn als het buiten ijskoud of nat is. Het zou jammer zijn als het financiële voordeel van een huis schilder door de ramen naar buiten gaat en op jouw energierekening weer erbij komt. Op het juiste moment jouw huis laten schilderen kan wel verschil maken, houd rekening met alle kosten.

Zelf doen of een schilder inschakelen? Een huis laten schilderen bespaart je tijd, het resultaat is direct mooier en blijft veel langer netjes. Een offerte aanvragen kost niets en is geheel vrijblijvend.