Prijzen schilderwerk vergelijken

Als je een huis wilt laten schilderen dan betaal je liever niet te veel. Prijzen van schilderwerk vergelijken kan je veel geld besparen. Er zijn websites waar je meerdere offertes aan kunt vragen bij aannemers in de buurt. Maar is een goedkope schilder net zo goed als de duurste in het lijstje? Er zal ergens bespaart worden op de kosten. Hoe is het eigenlijk mogelijk dat er zoveel verschil zit tussen schildersbedrijven in Nederland? Sommige antwoorden kun je vast zelf al bedenken, daarnaast zijn er redenen waar je misschien niet bij stil staat. Schilder Bram legt uit hoe een offerte schilderwerk in elkaar zit en waarom de prijs alleen niet zaligmakend is.

Welke prijzen voor schilderwerk?

Wat kost een schilder? Als je het moet betalen dan altijd te veel en voor de schilder is het nooit genoeg! Zo lijkt het in elkaar te zitten, toch hoeft dit niet het geval te zijn. Als een huis schilder een netjes tarief rekent en de volgende keer weer terug mag komen dan weet je dat hier een goede schilder bezig is. Soms duren relaties tussen klanten en aannemers tientallen jaren. Goed schilderwerk is de beste reclame, dit zorgt voor trouwe klanten, kennissen van klanten en verder. Zo verzorgt Schilder Bram in Leiden onderhoudswerkzaamheden voor scholen en andere organisaties. Daarnaast doen particuliere huiseigenaren ook meerdere malen in hun wooncarrière een beroep op dit erkend schildersbedrijf. Het tarief telt uiteraard mee maar vertrouwen is onbetaalbaar. Vraag gerust naar enkele referenties, tevreden klanten zullen doorgaans graag hun favoriete schilder ondersteunen.

Samen naar de eindstreep

Soms lijkt het wel of aannemers en opdrachtgevers tegenstanders zijn waarbij slechts één partij kan winnen. Dit is niet het geval. Open communicatie en duidelijke afspraken maken het verschil. Als een schilders bedrijf veel goedkoper is en morgen kan beginnen dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Dan is er namelijk iets aan de hand want de betere schilder zal echt een gaatje moeten vinden voor je. De prijzen voor schilderwerk zijn niet doorslaggevend, vakmanschap en referenties wel.

Hoe bereken je prijzen voor schilderwerk?

De buitenschilder werkt voornamelijk in de lente en zomermaanden tot aan de bouwvak. In de herfst en winter is schilderen buiten lastig in te plannen vanwege het weer. De winterschilder kan om deze reden goedkoper uitvallen als dit een optie is binnen jouw planning. De aard van de werkzaamheden speelt ook een belangrijke rol bij prijzen voor schilderwerk. Dit geldt voor zowel binnen als buiten. Schrootjes die eerst grondig gereinigd moeten worden kosten meer tijd dan de kozijnen in een nieuwbouw woning schilderen. Een wand egaliseren is een heel ander soort klus dan schilderwerk binnen uitvoeren.

Daarnaast zijn er werkzaamheden die gewoon wat meer tijd kosten, meters maken is niet altijd een optie. Een trap schilderen bijvoorbeeld. Eerst moeten de treden worden geschuurd, dan volgt een primer en daarna pas de beits. Zo ben je alweer enkele dagen verder. Tijdens het drogen zal de echte vakman uiteraard een andere klus aanpakken zoals de kozijnen schilderen. Dit is een reden dat grotere projecten vaak relatief goedkoop uitvallen. De schilder kan dan efficiënt plannen wat de prijzen voor schilderwerk drukt.