Hoe herken je de de betere schilder?

Kies je voor een goedkope schilder of voor de betere schilder? Het juiste antwoord is natuurlijke een goede schilder die niet zo duur is. De prijs zal zeker meespelen in de afweging maar goed schilderwerk betekent ook vakkennis en daar moet je voor betalen. De uitdaging is een ervaren professional te vinden waarbij je op voorhand weet dat het resultaat goed zal zijn. Maar hoe herken je de betere schilder? Bij een huis laten schilderen zijn er zoveel opties dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Schilder Bram helpt je graag om de juiste afwegingen te maken.

Wat is de de betere schilder?

Kwaliteit is deels een mening en voor een deel objectief te bepalen. Als een schilders bedrijf de woning verlaat, de deur dichttrekt en de verf valt van de muur, dan mogen we gerust spreken van een beunhaas. Als het resultaat de eerste maanden heel netjes lijkt maar dan blijkt dat de primer niet goed was, dan merk je het verschil tussen goed en goedkoop. De betere schilder kenmerkt zich dus niet alleen door prijs maar vooral door het maken van slimme keuzes om de klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dit betekent soms ook een ‘nee’ verkopen.

Kan er iets van de prijs af?

Je vraagt een offerte voor schilderwerk aan waar een aantal bedragen op staan vermeld. Je weet eigenlijk niet wat een redelijke prijs is maar je vraagt direct of het wat goedkoper kan. Niet geschoten is immers altijd mis. De betere schilder zal met je meedenken, zeker als je een krap budget hebt. Misschien kun je ergens besparen, door bijvoorbeeld het werk op een andere datum te plannen. Winterschilder tarieven kunnen bijvoorbeeld gunstig uitvallen. Dit is een andere vorm van besparing dan de trap schilderen zonder eerst de traptreden te schuren en te voorzien van primer. Als dit een optie is bij de aannemer zoek dan verder, dit is beslist geen erkend schildersbedrijf. Dit heeft te maken met zowel klanttevredenheid als trots zijn op je werk. Als er geen ondergrens is aan de kwaliteit dan is het einde zoek.

Wat kost een schilder?

Een vraag die vaak wordt gesteld is “wat kost een schilder?” Als eerste is er het uurtarief. Dit is de vergoeding voor de tijd die in het werk zit. Er is altijd sprake van een schatting, bij prijzen voor schilderwerk op projectbasis neemt de aannemer het risico dat de planning anders verloopt. Als langzamer werken meer geld oplevert dan ben je als klant natuurlijk de pineut. Naast de tijd zal de huis schilder diverse materialen in bezit hebben, een deel hiervan zitten reeds inbegrepen in het tarief. Bij werk aan de gevel is het wellicht nodig voor de buitenschilder om een steiger te huren, dit kan als losse kostenpost op de offerte komen te staan. De kosten voor een schilder moeten altijd transparant en uit te leggen zijn.

Communicatie staat voorop

Of het nu schilderwerk binnen of buiten betreft, in de zomer of in de winter; de betere schilder zal je adviseren, met je meedenken en naar je luisteren. Met alleen kozijnen schilderen ben je er niet, er moeten ook afspraken worden gemaakt over de planning en bijvoorbeeld welke kamers leeggeruimd moeten worden. Een buitenschilder moet rekening houden met de weersomstandigheden en de opdrachtgever moet begrijpen dat op een regenachtige dag niet geschilderd kan worden. Schilder Bram behoort tot de schildersbedrijven in Nederland die kwaliteit van werk en dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan. Neem contact op voor alle mogelijkheden.