Hoe moet je een trap schilderen?

Zelf klussen in huis is niet alleen kostenbesparend, het is vaak ook leuk om te doen. Zelf een trap schilderen bijvoorbeeld. Of kun je deze klus beter overlaten aan een professionele schilder? De trap schilderen wordt regelmatig als ‘eenvoudig’ karwei aangeduid, toch zijn er wel wat haken en ogen aan de vele doe-het-zelf tips op het internet. Op deze pagina krijg je helemaal gratis tips van een erkend schildersbedrijf inclusief de optie om het toch maar uit te besteden. De prijzen van schilderwerk vallen namelijk nog best voordelig uit als je alle feiten op een rij hebt.

Hoe kun je een trap schilderen?

Net zoals je een trap niet bestijgt door eerst op de middelste trede te stappen, moet je bij een trap schilderen ook bij de eerste stap beginnen. En dat is de keuze van materialen. Zo heb je primer nodig, verf, schuurpapier en een kwast. Vergeet ook de afplaktape niet. Is de trap voorheen bekleed geweest of geschilderd? Dan heb je wellicht een schuurmachine nodig om het hout schoon te maken. Een schilders bedrijf weet precies welke materialen nodig zijn voor optimaal resultaat, adviezen van bouwmarkten schieten vaak tekort.

  • De trap moet eerst kaal zijn en geschuurd met de juiste graad schuurpapier voor een optimale hechting.
  • Voor het schilderwerk zal er eerst primer aangebracht worden, dit voorkomt voortijdige slijtage.
  • De verf moet van goede kwaliteit zijn omdat er op een trap wordt gelopen. Je kunt als goedkope schilder voor budget materialen gaan maar dan slijt de verf binnen de kortste keren.
  • De droogtijd is ook van belang, wat met een trap schilderen toch wat planning en geduld vereist voor alle bewoners.

Met alle schildersbedrijven in Nederland is het eigenlijk vreemd om niet eerst even wat prijzen op te vragen. Schilder Bram in Leiden is een vakman die je graag het werk uit handen neemt. Een offerte voor schilderwerk kun je vrijblijvend online aanvragen, zo ontdek je welke voordelen de betere schilder je biedt.

De doe-het-zelf industrie

Er zijn veel doe-het-zelf zaken die hoge omzetten realiseren door consumenten aan het werk te zetten. Laten we eerlijk zijn, ze hebben natuurlijk graag dat je vaak terugkomt voor een nieuw karwei. Een trap of kozijnen schilderen lijkt niet zo ingewikkeld maar als de verf na enkele jaren afbladdert dan sta je snel weer in de bouwmarkt. Dit is eigenlijk heel jammer. Want er zijn volop leuke projecten om aan te pakken waarbij je creatief bezig kunt zijn. In plaats daarvan ga je als huis schilder aan de slag. Het is niet echt leuk om te doen, het kost veel tijd en het resultaat is niet om over naar huis te schrijven. En dat terwijl de kosten voor een schilder helemaal niet zo hoog uitvallen als vaak wordt gedacht. Zeker niet als je een beroep doet op een winterschilder met extra gunstige tarieven.

Wat kost een schilder?

Wil je naast een trap het huis laten schilderen? Of ben je voor de gevel op zoek naar een ervaren buitenschilder? Begin de zoektocht niet in de bouwmarkt maar bij de specialist. Wat kost een schilder? Vraag gewoon een vrijblijvende offerte. Dat is beter dan je laten verleiden om zelf een klus aan te pakken terwijl iemand anders het beter en sneller kan. Met direct een prachtig resultaat waar je veel langer plezier van hebt. Voor schilderwerk binnen of buiten kun je terecht bij Schilder Bram. Neem contact op voor meer informatie.