Hoeveel schildersbedrijven zijn er in Nederland?

Een schilder vinden is niet zo ingewikkeld. Dat lijkt goed nieuws, dan is een huis laten schilderen zo gepiept natuurlijk! Maar wacht even, met zoveel schildersbedrijven in Nederland lijkt het als zoeken naar een speld in een hooiberg. Het aanbod is zo groot dat je niet meer weet welk schilders bedrijf je moet kiezen. Voor inwoners van Leiden is het niet zo ingewikkeld, die nemen contact op met Schilder Bram. Maar iemand in Amsterdam, Utrecht of Breda? Hoeveel schildersbedrijven in Nederland zijn er eigenlijk en waar baseer je de keuze op?

Hoeveel schildersbedrijven zijn er in Nederland?

Als we even kijken op het internet dan zien we meer dan 21.000 schildersbedrijven in Nederland. Dit zijn naast bedrijven ook werknemers, het aantal locaties waar je schilderwerk kunt aanvragen is ruim 2500. Dat is ruim het dubbele van het aantal gemeenten in dit land dus over het aanbod hoeven we niet te klagen. Niet ieder bedrijf is echter een erkend schildersbedrijf. Daarmee bedoelen we een aannemer die een onafhankelijk keurmerk bezit. Om de betere schilder uit de hooiberg te halen moeten we iets verder zoeken.

De beste schilder van het land

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de beste huis schilder van het land? Niet alle schildersbedrijven in Nederland leveren dezelfde kwaliteit, ze werken ook niet allemaal landelijk. Schilder Bram is gevestigd in Leiden maar je kunt door het hele land een beroep op hem doen. Als je interesse hebt vraag dan een offerte voor schilderwerk aan, deze aanvraag is geheel vrijblijvend. In principe hoeft het niet uit te maken waar het schildersbedrijf zich bevindt. Het kan wel een voordeel zijn als je naar een buitenschilder op zoek bent. De planning kan namelijk veranderen aan de hand van het weer. Als de aannemer het halve land moet doorkruisen om kozijnen te schilderen en het regent dan is dit zonde van de tijd.

Het belang van binnen laten schilderen

Veel mensen bestijgen niet zelf de ladder om de gevel van een nieuwe laag verf te voorzien. In de eerste plaats omdat hier expertise voor nodig is, het risico op een ongeval ligt ook aanzienlijk hoger als je het dak op moet kruipen. Een trap schilderen is dan veiliger, toch zijn ook hier zaken om rekening mee te houden. Voor schilderwerk binnen zul je namelijk het resultaat vaak onder ogen krijgen, de details moeten daarom in orde zijn. Daarnaast werkt een goedkope schilder mogelijk met mindere kwaliteit materialen waardoor de levensduur korter zal zijn. Om het kaf van het koren te scheiden bij schildersbedrijven in Nederland kun je controleren op keurmerken of naar referenties vragen. Wat kost een schilder? Dit is een eenvoudige vraag die helaas niet direct te beantwoorden valt. De kosten van een schilder zijn namelijk afhankelijk van een flink aantal factoren.

Wist je bijvoorbeeld dat de winterschilder vaak aanzienlijk goedkoper uitvalt? Over alle zaken omtrent schilderwerk kun je terecht bij Schilder Bram in Leiden. Hier kun je vrijblijvend prijzen voor schilderwerk opvragen. Er zijn veel schildersbedrijven in Nederland. Ga voor de aannemer met een goede staat van dienst, eerlijke tarieven en een kwaliteit waar je jarenlang van zult genieten.