Waar moet je op letten bij offerte schilderwerk?

Je wilt dat een goede schilder jouw woning aanpakt. Dan wil je graag vooraf zicht hebben op de kosten dus je vraagt een offerte voor schilderwerk aan. Waar moet je op letten en hoe weet je dat de prijzen voor schilderwerk gunstig zijn? Als eerste hint; let niet alleen op de prijs! Schilder Bram uit Leiden helpt je op weg, als huis schilder heeft hij het bepalen van de prijs namelijk heel eenvoudig gemaakt.

Offerte schilderwerk

De kans dat je een willekeurig schilders bedrijf belt en deze aannemer direct de opdracht geeft voor een grote klus is erg klein. In de eerste plaats omdat je geen onbeperkt budget hebt en als tweede omdat je graag een vakkundige aannemer inschakelt. Er zijn duizenden schildersbedrijven in Nederland, je hoeft gelukkig niet overal een offerte voor schilderwerk aan te vragen. De eerste schifting is snel gemaakt, als de aannemer onduidelijk is met informatie en meer vraagtekens oproept dan vragen beantwoordt dat is dit niet het bedrijf om je huis te laten schilderen. Zoek even op Google en lees wat informatie op de website. Uiteraard is een buitenschilder geen webdesigner maar foto’s van projecten en heldere informatie is toch het minimum wat je mag verwachten.

Een offerte voor schilderwerk aanvragen kan uiteraard ook online. Soms gaat dit via een standaard contactformulier, Schilder Bram heeft hiervoor een handig 3-stappenplan bedacht. Als eerste kies je een type woning, de betere schilder kan ieder woningtype de baas maar er zijn wel praktische verschillen. Als er veel hout is heeft dit vaak invloed op de prijzen van het schilderwerk. Geef aan welke delen van de woning je graag wilt laten schilderen, denk aan een trap schilderen in huis. De locatie is ook van belang, hoewel Schilder Bram gevestigd is in Leiden kun je door heel Nederland een beroep op hem doen.

Waar moet je op letten bij een offerte schilderwerk?

Je vraagt een offerte aan om achter de kosten van een schilder te komen. Tegelijkertijd wil je ook weten of de communicatie in orde is en of het een ervaren aannemer betreft. Controleer bijvoorbeeld of het een erkend schildersbedrijf is. Een vakman hoeft niet erkend te zijn om goed te presteren maar het geeft wel meer zekerheid. Naast een specificatie van werkzaamheden zoals de kozijnen schilderen kan er ook melding worden gemaakt van kleurcodes of merken verf. Zo kan er later geen onenigheid zijn over het resultaat.

Wat kost een schilder? Dit hangt er vanaf wat het uurtarief is, de aannemer kan ook een projectprijs hanteren. Bij een offerte voor schilderwerk kunnen ingehuurde materialen zoals een steiger als losse kostenpost berekend worden. Is een goedkope schilder minder goed dan een dure collega? Dit hoeft niet het geval te zijn, op basis van de prijs alleen kun je geen goed vergelijk maken. Zo kan de winterschilder goedkoper uitvallen, puur vanwege het jaargetijde. In de winter kan de schilder namelijk alleen schilderwerk binnen uitvoeren.

Lees de offerte goed door en stel vragen als er onduidelijkheden zijn. Zo kom je snel tot goede afspraken en een uitstekend resultaat.