Kun je zelf de kozijnen schilderen?

De prijzen voor schilderwerk kunnen voor de gemiddelde huiseigenaar of huurder flink oplopen. Kun je zelf de kozijnen schilderen? Dan bespaar je direct behoorlijk wat geld. Of ligt het in de praktijk niet zo eenvoudig? Een goedkope schilder is namelijk meer dan kosten besparen op werkuren en het merk verf. Het heeft namelijk ook te maken met duurzaamheid, kwaliteit en uiteraard of het resultaat er netjes uitziet. De verschillen tussen zelf klussen in huis of een erkend schildersbedrijf inschakelen leggen we uit op deze pagina zodat je zelf de juiste afwegingen kunt maken.

Zelf kozijnen schilderen

Er is geen wet tegen zelf kozijnen schilderen. Verf en kwasten kun je in veel winkels kopen, dat hoeft ook geen probleem te zijn. Je bent eigenlijk dief van je eigen portemonnee als je deze eenvoudige klus niet zelf uitvoert. Tenminste, dat is wat doe-het-zelf winkels je graag doen geloven. Toch is schilderwerk niet zo makkelijk, tenminste niet als je het goed wilt doen. Laten we om te beginnen even opsommen wat de meest voorkomende fouten zijn bij schilderwerk binnen:

  • Het oppervlak niet goed schoonmaken waardoor de verf niet goed hecht.
  • Geen primer aanbrengen waardoor het verf in houtwerk trekt of loslaat.
  • Het verkeerde type verf gebruiken. Voor kozijnen schilderen kun je een andere keuze maken dan voor een trap.
  • De verf niet voldoende laten drogen.
  • Een dunne laag verf die doorschijnt.
  • De verkeerde kwasten of rollers gebruiken.
  • Niet voldoende ventileren waardoor de geur lang blijft hangen.
  • Niet de juiste techniek toepassen waardoor er strepen en vegen ontstaan.
  • De randen niet afplakken zodat de randen niet strak zijn.

En wat dacht je van een trap schilderen met twee personen die elkaar in het midden treffen? Het is te hopen dat iemand een boterham heeft meegenomen want de verf zal toch eerst moeten drogen! Bespaar jezelf tijd, moeite en misschien zelfs geld door Schilder Bram in te schakelen. Dan weet je zeker dat het werk goed wordt uitgevoerd zonder bovenstaande problemen. Je kunt direct een offerte voor schilderwerk aanvragen via de website. Wat zijn eigenlijk de voordelen van een ervaren schilders bedrijf?

Beter en goedkoper

Dat een professional met jarenlange ervaring de betere schilder is in vergelijking met een hobbyist zal geen verrassing zijn. Er zijn echter schildersbedrijven in Nederland die beter hun kwast kunnen inleveren en een nieuw beroep zoeken. Vraag gerust naar referenties en laat de kosten van de schilder gerust onderbouwen. Als kozijnen met Sikkens of Sigma acryl verf jaren langer meegaan dan met een huismerk op waterbasis dan ontdek je dat een goede huis schilder niet zozeer een kostenpost is maar een investering waar je jarenlang van zult genieten.

Ook voor buiten en in de winter

Naast kozijnen schilderen kun je eveneens een beroep doen op Schilder Bram als buitenschilder inclusief gevelreiniging en restauratiewerken. Je kiest zelf om per project een huis te laten schilderen of als totaalproject alles aan te pakken. Denk aan een nieuwbouw woning die kaal opgeleverd wordt. Wat kost een schilder? Dit hangt van veel factoren af, vandaar dat Schilder Bram vooraf een duidelijke offerte uitbrengt. Zo kun je bij de winterschilder vaak voor scherpe tarieven terecht. Informeer geheel vrijblijvend naar alle mogelijkheden.