Schilderwerk zelf doen of uitbesteden?

Bij het plannen van werkzaamheden in en rond de woning zijn er diverse afwegingen die je zult maken. Ga je bijvoorbeeld het schilderwerk zelf doen of kun je dit toch beter uitbesteden? Als je het aan de betere schilder vraagt dan ligt het antwoord voor de hand, toch zijn er wel degelijk goede redenen om een dergelijk project niet zelf uit te voeren. Wat de voordelen zijn van een erkend schildersbedrijf lees je op deze pagina.

Wat is schilderwerk?

Onder schilderwerk verstaan we alle werkzaamheden in en rond de woning die te maken hebben met verf aanbrengen inclusief de voorbereiding. Denk daarbij aan reinigen, schuren, sauzen en schilderen. Een ervaren schilder kan daarnaast nog andere diensten aanbieden zoals gevelreiniging of glas plaatsen. Een belangrijk woord is ‘ervaren’. Er zijn namelijk zeker klussers die alle karweitjes graag op zich nemen, toch is meer zeker niet altijd beter. Een goedkope schilder blinkt uit in prijs, vaak in snelheid maar zelden in kwaliteit. Een aannemer die beweert alles uit te voeren moet veel specialisten in dienst hebben om dit waar te maken. Schilder Bram is een schilders bedrijf met een breed scala aan diensten maar vooral ook met duidelijke grenzen. Doe het goed of doe het niet, daar profiteert de klant uiteindelijk het meeste van.

Zelf doen of uitbesteden?

Hoe ver kan een gemiddelde klusser in huis komen met schilderwerk binnen? Eigenlijk best ver zolang je het goed aanpakt. De vraag is wel wat de kwaliteitseisen zijn natuurlijk en hoeveel tijd de bewoner heeft om bijvoorbeeld een trap te schilderen. Voor buiten is het een ander verhaal, als er namelijk stellages nodig zijn of bijvoorbeeld kozijnen schilderen op de hoogste verdieping dan moet de veiligheid uiteraard voorop staan. Met een emmer verf, een kwast en een gammele ladder lijkt het een leuk uitgangspunt voor een zwart-wit comedy maar de gevolgen maak je liever niet in het echt mee. Een winterschilder weet precies wat mogelijk is en wanneer. Laat het werk buiten dus liever aan de ervaren buitenschilder over. Iedereen die in een huis woont met lak over een zichtbare laag stof of zandkorrels weet wat we bedoelen.

Wat maakt een schilder professioneel?

Bij een goede schilder is niets zo belangrijk als ervaring. Meters maken zonder de focus te verliezen en bereid zijn om bij te leren. Denk aan duurzame materialen zonder chemische toevoegingen, of juist restauratiewerken uitvoeren en decoratieve structuren aanbrengen. Het verschil zit ‘m in de details want daar maken de goede schildersbedrijven in Nederland het verschil mee. Als klant wil je graag dat het werk snel en vakkundig wordt uitgevoerd, maar wat kost een schilder eigenlijk?

Schilder kosten

Goed schilderwerk hoeft niet duur te zijn, de kosten moeten wel transparant zijn. Daarom werkt Schilder Bram met een offerte voor schilderwerk in drie stappen. Zo heb je snel een beeld van de kosten in jouw situatie. Hoe worden de prijzen voor schilderwerk bepaald? Denk aan het type woning, binnen en/of buiten schilderen, de oppervlakte of eventueel speciale wensen. Een huis laten schilderen is maatwerk, dit betekent niet automatisch hogere kosten. Juist door vooraf de aanpak te bepalen kan er op kosten voor de schilder worden bespaard. Daar komt nog bij dat het resultaat langer mooi blijft vanwege beheersing van technieken en het gebruik van hoogwaardige materialen. Als je op zoek bent naar een ervaren huis schilder in Nederland dan ben je bij Bram aan het juiste adres. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden, of vraag een vrijblijvende offerte aan.