Wat is een erkend schildersbedrijf?

Als je de website van Schilder Bram in Leiden bezoekt waar let je dan op? Op het ontwerp van de pagina of dat er foto’s te vinden zijn van schilderwerk bij voorgaande klanten? Misschien zoek je naar de optie om direct een offerte voor schilderwerk aan te vragen? Het is prettig om te weten als het een erkend schildersbedrijf betreft maar wat betekent dit eigenlijk? En zijn er nog meer keurmerken of objectieve maatstaven om de betere schilder te vinden in het totale aanbod? Op deze pagina kun je wat meer lezen of de verschillende keurmerken en de waarde die ze vertegenwoordigen.

Wat is een erkend schildersbedrijf?

Een erkend schildersbedrijf is aangesloten bij een organisatie die controle uitoefent op beoefenaars van het vak. Het is een vrij beroep, iedereen mag zich schilder noemen. Om de klant een zekere houvast te geven en om de kwaliteit binnen het beroep te bewaken is er het AF-erkende schilder keurmerk. Ruim 1300 schildersbedrijven in Nederland zijn in het bezit van dit keurmerk. Dit houdt in dat aangesloten bedrijven diverse vakdiploma’s bezitten. De voorwaarden voor lidmaatschap zijn opgesteld in samenwerking met Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.

Wat is De Betere Schilder?

Wil je een schilders bedrijf inschakelen die goed, beter of de beste is? Hier is geen objectieve maatstaf voor, De Betere Schilder is een keurmerk die ongeveer 400 schilders in Nederland bezitten. Onder ‘beter’ kun je naast een mooi huis laten schilderen ook een duidelijke offerte tegemoet zien en er zijn garantiebepalingen. Zo heb je vier jaar garantie op schilderwerk binnen en drie jaar op schilderwerk buiten.

Wat is Keurmerk Kwaliteitsvakman?

Een andere organisatie waar een erkend schildersbedrijf onder kan vallen is het Keurmerk Kwaliteitsvakman. Ruim honderd bedrijven die als huis schilder werkzaam zijn werken volgens de eisen van dit keurmerk. Ditmaal is er een garantie dat het werk wordt voltooid, ook als de aannemer failliet gaat. De kosten van de schilder worden dan vergoed tot 10.000 euro en er wordt vervanging geregeld. Als er bijvoorbeeld een buitenschilder uitvalt dan blijf je niet met een half voltooide gevel achter.

Wat is VGO-keur?

Hierbij gaat het om een erkend schildersbedrijf dat grotere opdrachten aanneemt. Dus niet alleen een trap schilderen in een particulier woonhuis maar projecten voor bedrijven en andere organisaties. Schilder Bram in Leiden werkt niet alleen voor consumenten maar ook voor bedrijven en scholen in de regio, dit betreft voornamelijk onderhoudswerk zoals kozijnen schilderen. Neem voor de mogelijkheden van zakelijke opdrachten contact op voor meer informatie.

Moet je voor een erkend schildersbedrijf kiezen?

Net zoals iedereen schilderwerk mag aanbieden mag je als klant ook voor een goedkope schilder kiezen die geen erkend schildersbedrijf is. De kwaliteit kan net zo goed zijn, je hebt alleen geen objectieve kwaliteitscontrole of aanvullende rechten naast de wetgeving. De prijzen voor schilderwerk die een erkend vakman rekent hoeven niet per definitie hoger te liggen. Je bent er wel van verzekerd dat de verhouding tussen prijs en kwaliteit in orde is. Wat kost een schilder met keurmerk? Begin met een offerte aanvragen via de website van Schilder Bram. Vervolgens kun je de details bespreken. Denk aan werkzaamheden als winterschilder of voor zakelijke opdrachten.

Heb je nog vragen over de keurmerken die een erkend schildersbedrijf heeft? Laat het gerust even weten!