Wat zijn de kosten voor een schilder?

De vraag “wat kost een schilder?” wordt vaak gesteld. Dit lijkt een duidelijke vraag, waarom is het antwoord dan vaak niet helder? Je vraagt een offerte voor schilderwerk aan en krijgt bij iedere aannemer een ander resultaat. Zelfs als de bedragen onder de streep hetzelfde zijn kunnen de kosten voor de schilder per uur afwijken. Dan is er nog de vraag of een goedkope schilder bij betaling niet toch duurder uitvalt vanwege extra kosten waar je niet van op de hoogte was. Laten we samen eens kijken naar de kosten voor een schilder en waar je op moet letten bij prijzen voor schilderwerk aanvragen.

Kosten schilder

De kosten voor een schilder zijn niet hetzelfde per schilders bedrijf. Naast de kwaliteit van het werk en materialen zijn er gewoon geen standaard tarieven binnen deze sector. Gemiddeld genomen betaal je voor schilderwerk buiten ongeveer 40 tot 50 euro per uur of 30 tot 45 euro per vierkante meter. Je ziet al dat er verschil kan zijn in tijd en oppervlak. Verder kan een buitenschilder ook additionele werkzaamheden verrichten zoals gevelreiniging wat andere kosten met zich meebrengt. Dit is bijvoorbeeld een dienst die Schilder Bram ook aanbiedt.

Welk schildersbedrijf kiezen?

Je begrijpt dat de kosten voor een schilder niet de enige overweging zijn. Zo is de kwaliteit van dienstverlening ook zeker een factor in het grote geheel. Er zijn volop schildersbedrijven in Nederland die voor opvallend goedkope tarieven langskomen. Maar als ze broddelwerk afleveren dan kun je opnieuw beginnen. Bij een erkend schildersbedrijf weet je in ieder geval dat ze een zekere standaard kwaliteit leveren. Er zijn meerdere keurmerken die afwijkende garanties bieden. Een goede huis schilder hoeft niet alle keurmerken te bezitten maar een zekere objectieve toetsing biedt zekerheid en vertrouwen.

Goedkoper schilderen

Een groot oppervlak met een roller verven is goedkoper dan kozijnen schilderen met een kwast. Secuur werk kost altijd meer tijd en daarmee zal het duurder worden. Bij schilderwerk binnen kun je bij wanden per vierkante meter rekenen maar dit werkt uiteraard niet bij details of afwijkende zaken. Bij een trap schilderen zullen de treden eerst geschuurd moeten worden, daarna wordt primer aangebracht. Je ziet zo waarom de kosten per karwei flink kunnen afwijken. Een offerte op afstand zal daarom altijd een schatting zijn, na een bezoek ter plekke kan de schilder een definitieve prijs bepalen. Een offerte aanvragen geeft je wel een idee van de prijs en het opent de dialoog tussen opdrachtgever en aannemer.

Meer dan kosten voor schilder

Naast de kosten voor een schilder mag je ook zeker de baten niet vergeten. De betere schilder is wellicht niet de goedkoopste tijdens de werkzaamheden, maar als de lak er jaren langer strak op blijft zitten dan ben je uiteraard nog goedkoop uit. Over besparing gesproken; je kunt wellicht op kosten besparen voor een winterschilder. Als je vragen hebt over het kostenplaatje vraag het gerust aan Schilder Bram in Leiden. Hier kun je een eerlijke en duidelijke offerte opvragen om je huis te laten schilderen. Zo heb je snel inzicht in de kosten en je kunt rekenen op een uitstekende kwaliteit schilderwerk.